Line Victoria
21nov/1130

Dog-Attack.

21 november, 2011 - 19:49

Hello dyrevenner!

Jeg tenkte jeg kunne ta opp en ting i bloggen som jeg trenger tilbakemelding på.

Som noen av dere har skjønt så er vi fosterforeldre til Otto, en romslig mops med ekstremt mye personlighet. Vi har "lånt" han litt, rett og slett fordi vi elsker at han gir rutiner i hverdagen vi ikke hadde før, det er enormt mye selskap i han, og ikke minst syns vi det er fint at foreldrene han får litt avlastning nå som de har småbarn i hus for tiden.

I helgen var Kristoffer og jeg ute og gikk den lange ettermiddagsturen han pleier å få. Vi går vanligvis gjennom Grunerløkka og herjer litt i Sofienbergparken, og er det andre hunder der på nivå med Otto så får han leke med de også. Aldri vært noe problem hvis man bare tar forhåndsregler, spør de andre eierene ut om hundene først, og er trygg på at Otto også er trygg i settingen. Det er ofte vi "ser ann" eiere og hund før vi lar de leke. På vei hjem møtte vi en mann som gikk tur med en pitbullterrier. Jeg har ikke veldig peiling på hund, men jeg så at dette var av den rasen som ofte er brukt som kamphunder og som har sterke instinkter. Den gikk UTEN BÅND og han stod å kastet pinne/planke med den. Da jeg gikk forbi kom hunden løpende bort for å snuse og jeg stiller meg foran Otto og spør eieren om den var ok å hilse på. Eieren sier "jaaada, sååå snill atte!! Bare la de leke!" Jeg er skeptisk og velger å holde Otto inntill meg og Kristoffer kommer bort for å la det være en slags distanse mellom hundene. Vi står å snakker litt og fyren forteller at det er en om-om-omplasseringshund, og han hadde fått den for tre dager siden.Da ringte det en bjelle hos meg, men før jeg rakk og gjøre noe så sier han med pinnen i hånden at "denne pinnen er som barnet hennes, syyykt opptatt av denne pinnen!" sier han og KASTER pinnen noen meter unna Otto.

Bikkja hans setter avgårde etter pinnen og når Otto ser hunder løpe så blir han litt ivrig. Men Otto kom jo ikke så langt, bare nok til å vise interesse for den andre hunden var nok. Pitbullterrieren setter tenna i nakken på Otto. Jeg får panikk og drar i vesten til den andre hunden for å skille de, mens eieren SPARKER sin egen bikkje i magen. Kristoffer er egentlig den eneste av oss som egentlig vet hva han skal gjøre så han kjører knyttneven så langt han klarer ned i halsen på kamphunden så den brekker seg og slipper taket. Så tar eieren tak i den og regelrett kaster den i bakken et par ganger.

Jeg var i sjokk, og setter meg ned slik at Otto kan krype inn under meg. Mens den andre bikkja stod 6-7 meter unna går Kristoffer og jeg gjennom Otto. Sjekker øyne, munn, labber, pels osv for skader. Otto ser egentlig ut til å ta det med stoisk ro og begynner å snuse rundt igjen og pisser litt på stolpen. FREMDELES stod kamphunden noen meter unna med båndet bare hengene løst etter han. Eieren unnskylder seg og sier "Unnskyld, hun er jo vanligvis så snill!" (Seriøst? Det vet han etter å ha hatt henne i tre dager?) Jeg prøvde å forklare han greia med instinktene til den type hunden han hadde skaffet seg. Jeg sa til han at det er instinktene som alltid råder, føler hunden seg truet så gjør den slik. Denne hundetypen mye mer enn andre. De biter til de dreper, de vet ikke hva lek er på samme måte som en mops! Ingen hunder er like og han burde ALDRI ALDRI ALDRI la hunden sin være uten bånd! Hunden hans har en kjeve som er avlet frem for å drepe og har et enormt kjevetrykk! . En mops må ha maten sin mykgjort i vann for å tygge, got damn!

Eieren forteller også at hun er i starten av løpetid. Jeg sier til han at da er det vanlig å være ekstra tempramentsfull. Når han i tillegg kaster pinnen som "var som et barn for hunden" hans rett foran Otto, burde han faen meg tenkt seg omfor lenge siden. Er virkelig noen hundeeiere så jævlig dårlige hundeeiere? Er det virkelig slik at folk som får hund ikke engang har lært disse grunnleggende tingene som å

1. Ha hunden i bånd.

2. Ikke la det bli en "lek" om den ene hundens leketøy.

3. Løpetid=temperament.

4. At om du har en viss type hun, i dette tilfellet en pitbullterrier så bør du ha fått med deg dette som Wikipedia forteller;

"Disse rasene, hvis fellesnevner gjerne er en blanding av terrier/bulldog/mastiff, mangler ofte bitehemninger i ordets rette betydning, og er kjent for å ha «kort lunte» overfor andre hunder og dyr. Dette er en egenskap som ble bevisst framavlet for å skape kampvilje."

Kjære hundeier. Kjenn din hund. Er du usikker på din egen hund, så burde du kanskje aldri hatt bikkje.Søk hjelp, eller omplassere den til noen som kan ta ansvar før det er for sent. En lykkelig hund er en hund med grenser og regler.

Jeg klarer ikke forestille meg hva som kunne skjedd om vi ikke hadde fått pitbullterrieren til å slippe taket. Otto var i dag hos vetrinær og måtte barbere nakken for å sjekke etter bittskader. Han har noen små hull, men heldigvis ikke værre enn hva antibiotika og en barbert og luftig nakke kan fikse. Selv er han i toppform. Han har ikke forandret seg noe, og snuser fremdeles på andre hunder i parken til tross for en litt røff behandlig i helgen. Heldigvis har han ikke tatt psykisk skade av det..!

Har du noen historer du vil fortelle? Kanskje er vi ikke alene om dårlige erfaringer med hundeeiere/hunder uten kontroll? Vil gjerne høre din tilbakemelding. For jeg kjenner at jeg blir mektig provosert over hundeeiere som aldri burde hatt hund.

Line, Kristoffer og Otto :-)

Her avbildet i en helt normal positur. legg merke til at han har øynene lukket og smiler i søvne!

Kategoriset under: Blogg Legg igjen en kommentar
Kommentarer (30) Trackbacks (0)
 1. Åååå ja da!! Det finns så utrolig mange hundeeiere der ute som burde hatt bank!! Og for min del handler det ikke om rase eller hunden men kun om EIER!! Jeg har blitt bitt i ansiktet av en puddel, uten forvarsel.. Jeg bare bøyde meg ned for å ta på meg skoene, visste ikke at bikkja var der engang.
  Og jeg har vært den stolte eier av en rottwailer, nydeligste hunden i verden, men en HUND! Hu måtte ha klare, tydelige regler og grenser, masse av mosjon og hjernetrim (noe jeg anser som viktigere enn en løpetur) og masse av kjærlighet. Jeg støtter SPCA og er virkelig glad de er kommet te Norge..

 2. Uff nå fikk jeg et sikkelig flashback fra noe som skjedde for 1 års tid siden.. Hvor jeg så en svær flatcoat retriver angripe en tibetansk spaniel (samme som jeg har). Det ene øye på den lille hunden poppa ut av øyegropa (vis du skjønner hva jeg mener? ) Heldigvis (vis det går ann å si det?) så blei han bare blind på det ene øyet. Men fy søren å redd jeg har blitt etter det, jeg blir livredd vis jeg treffer løse bikkjer..

  Nå grøsser jeg over hele kroppen ass etter å ha lest historien din.. Håper det går bra med lille Otto :)

 3. Først og fremst må jeg bare si at det er EIERNE det er noe galt med, og ikke bikkjene. Pitbuller er forsket ekstremt mye på, og de er faktisk gode familiehunder dersom de har stabile og SNILLE eiere. Tanten min, som jeg har bodd sammen med, hadde en pitbull og en amstaff. Pitbullen er uten tvil den snilleste bikkja i verden. Jeg er sikker på at man kunne slått ut tenna på den bikkja uten hun hadde gjort noe som helst. Og dette var fordi hun ble “brukt” som en familiehund, og ikke kamphund. Ihvertfall, jeg har et par historier å fortelle, om en hund i nabolaget.
  Denne hunden, som er en schafer, har en eier som er klin gæren. Han er så forferdelig slem mot bikkja si at det er til å grine av (jeg har flere ganger tatt kontakt med mattilsynet og politiet, som ikke gjør noe).
  En dag de var ute, hadde han som vanlig ikke bikkja i bånd. Samtidig var en venninne av oldemoren min ute, med sin lille toypuddel. For å gjøre en lang historie kort: Bikkja løp bort til puddelen, rev av den benet og løp bort til eieren, som snudde ryggen til og gikk. ER DET MULIG?!?!?! Hunden skulle vært avlivet (for dens eget beste), og eieren skulle faen meg vært fengslet for dyremishandling spør du meg.
  2 år senere var jeg i skogen bak blokka jeg bor i, og plutselig kommer den samme hunden løpende mot meg og biter seg fast i armen min. Og eieren? Han gjorde selvfølgelig ingenting. Jeg sto med en schafer, høyere enn meg når han sto på to ben, hengende etter armen. Jeg kunne heldigvis navnet på bikkja, og godsnakket så godt det gikk med et beist sittende fast i armen.
  Denne hunden lever enda, og har det ikke godt. Jeg har som sagt kontaktet de jeg kan kontakte, men gir meg ikke. Den har det bedre et annet sted, tror nå jeg.

  • Ja, jeg er enig i at det er eierene og ikke hundene sin skyld. Men så må man ikke glemme at folk som får seg denne type under MÅ være jævlg godt kjent med hva slags hund de får seg! Det ringte jo noen bjeller hos meg da han fortalte at denne hunden var blitt omplassert mange ganger, de blir ikke akkurat bedre i huet av å være innom mange eiere i løpet av et kort liv?! Og man vet jo ikke hva de forskjellige eierene har gjort med hundene sine.. Kjempe respekt for de som har hunder som regnes som “kamphunder” som KLARER å hanskes med de. På en annen side, hvorfor er det så jævlig viktig for folk å kjøpe slike hunder?!

   Hva er grunnen til at man velger hunder som har et svært dårlig rykte på seg..?! Er det for å bevise for noen at de klarer det? For det må jeg ærlig innrømme er en sjanse å ta..! Jeg hadde IKKE klart å oppdra en slik type hund. Moren min var ikke flink med sin Irske Ulvehund, en hund som i prinsippet skal være rolig og bedagelig og perfekt familiehund. La oss si det slik, jeg lot aldri barn leke med den hunden hvis det var mat i kilometers omkrets…. Så igrunn stolte jeg ikke på den hunden hvis det dreide seg om mat. Han var gal på mat. Og når bikkja veier 90 kg og er over 2 meter og 10 cm i lengde og har hodet sitt i albuen din, så er ikke det en hund du irettesetter fysisk..!

 4. Føyer meg inn i rekken her, det er EIRENEN det går på det her!!
  Blir provosert av at hvem som helst kan skaffe seg en hund..
  Vi har selv her hjemme en Rottweiler og en Pitstaff (Amstaff/Pitbull-blanding), lydige som få.
  Det kommer helt an på oppdragelsen de har fått, det er jo samme som med unger!!
  Jeg er ei lita jente, kun 165 cm høy, men jeg har ikke noe problem med å gå med våre hunder. Både med og uten bånd. Skal vi leke, så går vi i skogen å gjør det :-) mest morro er det og :-)

  Håper alt står bra til med Otto!! Møter du han fyren igjen, så ta en skikkelig alvorsprat med han!!

  • Broren min hadde en amstaff, Sølvi, snill som tusan. Men siden jeg ikke visste noe om forhistorien dens (Den var omplassert) så valgte vi å ikke ha den i situasjoner som kunne sette Sølvi “på prøve”. Men hun var i grunn en perfekt familiehund, hun.. Var aldri noen problemer med henne.

   Har telefonnummeret til han karen og kommer til å ringe i morgen for å fortelle han åssen det går. Det er nok dessverre mange av disse stygge sakene.. Jeg blir skremt av historiene dere forteller, hadde liksom håpet at det ikke var så vanlig…

 5. Hoff, stakkar Otto!
  Var ute på en joggetur i fjor sommer, da jeg jogget forbi en dame som gikk tur med en gordon setter, i bånd. Jeg holdt meg på min side uten å se noen av dem i øyene når jeg passerte, hadde ingen kontakt med dem. Plutselig hører jeg et helvetes leven bak meg, og snur meg for å se hva som foregår. Før jeg får snudd meg helt rundt kjenner jeg at det river i låret, og ser ned. Joda, gordon setteren hadde snudd seg etter meg og angrepet uprovosert ETTER at vi hadde gått forbi hverandre, og nå hadde den fastlåst kjeven med tennene i låret mitt. Eieren dro som bare faen i båndet og jeg måtte selv rive meg løs fra hunden, hun ville ikke slippe.
  Når jeg sjekket såret ti minutt etterpå, hadde hun bitt av en kjøttbit som lå ved siden av et dypt, dypt sår..
  Jeg fant ut hvem eieren var og anmeldte det til politiet, men har holdt det hemmelig hvem hun er. Det ble selvfølgelig snakk om dette i “bygda”, og selv om vi ikke avslørte til noen hvem eieren var, var det flere som gjettet seg til hvem det var, det er en kjent sak at den hunden der er GAL.
  Som sagt anmeldte vi det til politiet og krevde at hunden ble avlivet, og selv om eieren innrømte alt, slapp hun unna med en bot, og hunden lever enda..

 6. ugh… jeg blir helt kvalm av å lese dette. Jeg er så glad det gikk bra med Otto! Kjenner jeg blir helt paranoid og enda mer hønemor ovenfor min lille hund. Vet ikke hva jeg skulle gjort hvis noe hadde skjedd med han. Dette er en av grunnene til at jeg ALDRI lar barn gå turn med han. (Skjønner ikke folk som lar barn gå tur med hundene sine, de kan jo ikke gjøre noe hvis det skulle skje noe, og det er jo ikke bra for hverken hund eller barnas opplevelse)

  Det er så altfor mange idioter der ute når det gjelder dyrehold..og det er hundene/dyrene som må betale :(

  skjønner du er skjelven..dere gjorde hvertfall alt riktig i en forferdelig situasjon!

 7. Det samme har skjedd med meg og min lille Dverg Pinscher.. Jeg har ikke noe imot noen hunderaser, fordi det er eieren som er problemet i de fleste sammenhenger.
  Er enig, skal man ha hund, bør man sette seg inn i hundehold og vanlig oppførsel. Jeg har selv vært mye til hunde trener med min da han har oppført seg som en tulling før.. Har fått masse bra hjelp og eneste han gjør nå er å bjeffe på andre hunder når han blir usikker..

  Håper Otto blir fin fort! :D

 8. Uff, har opplevd noenlunde det samme med min hund! Var helt forferdelig. Har en bichon frisé som er snill som et lam (ser forøvrig også ut som et). Vi møtte på en border collie når vi var ute å gikk tur, og min erfaring med denne type rase er at den er veldig snill og trofast. Men da hundene snuste på hverandre biter collien tak i nakken på hunden min og rister den frem og tilbake! Jeg fikk helt panikk, prøvde å dra de fra hverandre uten at det hjalp. Det greide jeg ikke, og det verste med hele greia var at eieren til den andre hunden sto å LO! Jeg ble så forferdelig sinna, men greide ikke få ut et ord. Hunden slapp taket, og den stakkars lille vovsen min klynket seg og haltet. Heldigvis ble han ikke alvorlig skadet, men jeg ble skikkelig forbausa over at det faktisk finnes slike folk som bare LER av den slags ting! Han gikk bare videre etterpå, og jeg var for forfjamset til å klare å reagere.

 9. Uffamei, stakkars Otto. Enda godt det gikk bra med han!!

  Jeg tenkte å fortelle min egen erfaring med det man kaller en “kamphund”
  Har selv hatt en Mops og jeg savner hennes fantastiske vesen enda etter 5 år (Måtte avlive henne da hun fikk lymfekreft)
  Syntes det var så grusomt at jeg hadde bestemt meg for å aldri, aldri mer skaffe meg hund igjen.

  Etter 4 års mas fra min datter på 16 år gikk jeg med på å lese meg opp på rasen Staffordshire Bullterrier som jeg jo hadde en oppfattning av var en kamphund.
  Etter nøye overveielser ble det til slutt til at vi skaffet oss ei tispe av denne rasen og jeg har aldri angret.
  Hun elsker mennesker og er verdens snilleste i alle situasjoner som omhandler barn og voksne.

  Men, jeg tar mine forhåndsregler så klart.
  Ikke bare fordi jeg har en “kamphund” for de ligger langt under andre “vanlige” familiehunder på bitestatistikker, men fordi det er en hund!

  Hvis denne eieren hadde gjort jobben sin før han skaffet seg hund ville han fort ha fått med seg at dette ville gå galt, men det tror jeg gjelder for alle raser som ville passet på “babyen” sin.
  Jeg lar gjerne min hund hilse på andre hunder men jeg passer på å leser kroppspråket hele tiden.
  Jeg blir faktisk litt trist på disse hundenes vegne, det er noen få som ødelegger ryktet til resten. Vi må huske på at disse hundene blir ikke født som kamphunder og de fleste er snille som lam.

  Når det er sagt så er dette hunder som ikke gir seg når det først smeller og i de fleste tilfeller er det ingen tvil om hvem som “vinner” fighten. De er totalt fryktløse og forsvarer sitt med livet om nødvendig. Det er bare at de også i de fleste tilfeller får skylda selv om det er den andre hunden som begynner bare fordi de er en “kamphund”. (Dette gjelder så klart ikke Otto i dette tilfellet)
  Poenget mitt er egentlig bare at i dette tilfellet så skulle eieren hatt mer juling enn mat og at disse hundene i de fleste tilfeller er de beste man kan tenke seg

 10. Stakkar Otto! Bra han ikke har fått noen store varige men da.
  Jeg ble selv bitt i ryggen av en schæfer engang, sto med ryggen til, plutselig hang det en hund i ryggen på meg. Samme hund bet 2 andre barn også, ble ikke avlivet. Jeg er enig i at det ofte er eiernes feil, men av og til kan lynne variere innenfor raser, Så enkelte hunder er bare mannevonde fra starten av. For hunder som mennesker spiller hormonbalansen osv inn. Synes det er på tide at vi får et eget organ for dyremishandling, det bør bli mye mer strafffbart å mishandle et dyr, om det er hund, katt, eller hest spiller ingen rolle, et dyr er et dyr for meg.
  Til alle dere som har hunder; en hund er et DYR, de har instinkter som kan slå inn når som helst, en skal ALDRI stole på et dyr, fordi det er et dyr!

 11. Det hette instinKt. Just sayin..:)

 12. Hei,er det Ine som eier Otto?

 13. Min søster har en Engelsk staff.. Verdens snilleste hund! Og flere i vår omgangskrets har denne type hund, de er alle småbarnsforeldre. Disse ser veldig tøffe ut og vil tippe det er en av rasene du kaller “kamphunder”? I Australia blir denne rasen kalt “nanny dog”. Som med alt annet ikke døm ut ifra utseende. Verken eiere eller hunden! Men er såklart enig i at eieren alltid skal ha kontroll på egen hund, om det er en chiahuahua eller rottweiler spiller ingen rolle.

 14. Går da fint å ha hund selv om man har småbarn i hus, jeg har en hund og 2 unger på under 2 år, vi storkoser oss med hunden, går turer med vogn og leker i parken.=) får håpe at de ikke adopterer bort ungen også;P

  • Jeg vet ikke noe om hva du gjør utenom, men for Ine som er i full jobb og bor litt utenfor Oslo, så avlaster vi henne ved å ta Otto i de mest hektiske ukene. Det er jo ikke noe galt med det? Otto har det jo best slik, at han får oppmerksomhet som han har vært vant til siden Ine var singel og bodde på Løkka, og nå med kids og mann og full jobb og hus. Jeg hadde gjort det samme!!!

 15. Kjenner flere med engelsk staff, de er så snille og gode med mennesker og små barn, blir ofte kalt “nanny” hunder, men mot andre hunder er de som regel rasshøl, hvis de ikke kjenner bikkja fra før.. og de er utrolig eiesyke når det gjelder pinner og leker… faktisk litt skummelt at de fortsatt er lovlige.

  • “faktisk litt skummelt at de fortsatt er lovlige”
   Du burde skamme deg!!!
   Dette er hunder som er helt fantastiske og om de hadde vært så “farlige” mot andre hunder ville det nok vært flere saker i media om at Staffordshire Bullterrier dreper andre dyr. De sto på lista den gangen amstaff ol ble ulovlig og slapp heldigvis unna da dette IKKE er en farlig rase.
   Sett deg litt inn i statistikkene før du uttaler deg! (Mange raser som burde vært ulovlig hvis man skal gå etter den)
   Det burde heller vært et obligatorisk kurs i hundehold før man kunne skaffe seg en.
   Se liste under:

   HER ER LISTEN:
   Listen over hvor tilbøyelige hunderasene er til å angripe barn. Risikoen for å blit bitt av en dobermann er for eksempel fem ganger høyere en å bli bitt av en labrador. 1. Schäfer: 2,83 2. Doberman: 2,71 3. Spets (finsk jakthund): 1,81 4. Pekineser: 1,56 5. Dachs: 1,35.. 6. Schnauzer: 1,33 7. Collie: 1,30 8. Hound dog: 1,29 9. Puddel: 0,98 10. Rottweiler: 0,92 11. Beagle: 0,80 12. Terrier: 0,61 13. Bernersennen: 0,58 14. Labrador retriever: 0,49 15. Blandingshund: 0,46 16. Spaniel: 0,31 17. Shi Tzu: 0,26 18. Malteser: 0,00 Risikonivået er beregnet ved å dividere andelen hunder av en rase med hvor ofte hunder av samme rase har bitt barn alvorlig. (Kilde: Pediatrics (Scientific journal of the American Academy of Pediatrics))

   • Har man tatt høyde for at det finnes flere schäfere enn amstaffer? Det er klart at sjansen for å bli bitt av 2 golden retrivere blandt hunde er større enn å bli bitt av 1 pitbull blandt 4 stk..?! Jeg bare lurte på om det var tatt høyde for det i regnestykket du har funnet!

    Jeg er enig med deg at alle hunder er farlige hvis de ikke får den rette oppdragelsen. Men er det tilfeldig at mange som ikke har peiling på hund eller hundehold ofte kjøper de hundene som har et rykte på seg å være litt mer aggressive enn en labrador? Altså, det er skjelden jeg ser en litt shady fyr (og med det mener jeg folk som lever litt på kant med loven) gående rundt med en golden retriver?

    Jeg har i grunn bare gode ting å si om Amstaffer, som sagt hadde broren min en slik som var verdens snilleste. Men den spiste katter. Det er instinktet!

    Otto kan nok være farlig han også, med feil eiere. Guro, min tidligere omplasseringshund (Cocker Spaniel) glefset etter oss hvis hun var gretten. Det var ikke greit. Selv en sånn liten rotte-bikkje (jeg klarer ikke stave det..! chivauvava!?) kan voldte skade selv om den er liten. Dessuten er det vanskelig for ungjenter å irrettesette noe som “er så søtt og yndig og bare er litt hissig innimellom!” Det plager hunden voldsomt å ikke ha regler å forholde seg til…

    LV

    • Klart antall hunder har noe å si men poenget mitt er at man ofte drar inn alle av disse “kamphundene” under samme kam.
     At det ofte er shady karer med hunder som dette er jeg helt enig i men det er jo valpe selgernes skyld og ikke hunden i seg selv.

     Jeg mener absolutt ikke å kritisere deg og dette var kun et forsøk på å bidra til å forebygge “hunderassisme”

 16. Hunden min har aldri blitt angrepet, men irriterer meg likevel over andre hundeeiere som lar hunden løpe uten bånd og selv står 30m unna og roper “han er snill altså!”. Møtte ei som gikk med en valp, uten bånd. Vi hilser på valpen, går videre over veien. Valpen kommer da springende etter oss, dama følger ikke med og valpen løper ut i veien. Det gikk heldigvis bra, men hun skulle aldri hatt hund!

 17. Ofte er det jo kriminelle som har kamphunder. Var ulvehunden Hunter aggresiv? Eller snill som en ulv :)

  • HAn var ikke aggressiv. Han var bare ikke godt nok oppdratt, noe som gjorde at vi til tider var litt usikker på han. Det var litt sent å sette foten ned når han veide 90 kilo og flekket tenner når vi prøvde å ta fra han ribba han hadde dratt ned fra kjøkkenbenken…

 18. Definisjonen på en kamphund er en hund som har blitt trent opp til hundekamp… Selv om jeg har både amstaff og mastiff så er ingen av dem i nærheten av å være kamphund… Faktisk måtte amstaffen akkurat lappes sammen hos dyrlegevakta etter å ha blitt angrepet av en schafer uten bånd, hun forsvarte seg omtrent ikke en gang og schaferen forlot åstedet uten en skramme…
  Jeg har selv hatt to schäfere og elsker rasen, jeg VET at dette var ene og alene eierens skyld, desverre er det altfor mange som ikke skulle hatt hund.

  Du må ikke generalisere sånn, det står det ikke særlig respekt av.
  Man kan trene en puddel til å bli mannevond om det er om å gjøre.
  Grunnen til at vi velger disse rasene er fordi det er fantastiske hunder som har personlighet som langt på vei overgår MANGE andre raser.
  Å oppdra en staff/bulle er ikke så vrient som du tror, med en god dose kjærlighet og tydelig lederskap kommer man veldig langt. Se litt på Cesar Milan og hvilke hunder han foretrekker feks.

  De er smarte, lojale og sterke og dette har til de grader blitt misbrukt av feil mennesker som har påført dem et dårlig rykte.
  Hvordan hadde du taklet å blitt pakket inn i en sekk og slått på med kjepper som en daglig form for “trening”? Utsultet i et lite bur?
  Ikke så bra kanskje?

  Skyld ALDRI på hunden! Jeg er helt enig i at man som hundeeier skal ta ansvar og sånne ting skal IKKE skje. Men å vri det om til en svertekampanje for en hunderase som allerede har gjennomgått ufattelig mye dritt fra oss mennesker er bare trist og trangsynt.

  http://www.youtube.com/watch?v=ZstEdORcilE
  http://www.youtube.com/watch?v=jfmrhchystg&feature=related

  Punish the deed, not the breed.

  • Hei, beklager at ikke innlegget ditt ble godkjent med en gang, det var fordi du hadde med linker..!

   Takker så mye for innspillet ditt, det viser tydelig at du har peiling på hunder. Jeg på min side har lite erfaring med hunder, bare det grunnleggende. Jeg beklager at jeg omtalte pitbullen som en “kamphund”, men jeg tror det er det vi “vanlige” mennesker kaller de for å ha alle under en kam. Dog har jeg møtt lydige og snille “kamphunder” også, det var egentlig bare den generelle rasen vi er blitt kjent med gjennom media jeg refererte til. (Staff, Bulle, osv..) En kamphun kan likegjerne være en schäfer, det har du helt rett i..

   Igjen må jeg si at JA-det har mye med eieren å gjøre. Det har i grunn alt. Men vi blir faktisk ofte fortalt om hvilke raser som er “vanskelige” å oppdra og hvem som er “enkle” når vi ser oss rundt etter hva slags hund man skal velge. Folk som ikke har NOE peil på hund kan ofte gå i fella og velge seg en hund etter noe så enkelt som moten. Folk velger seg motehunder! Staffer er veldig trendy på løkka. Kule mennesker med litt kul sveis og naglearmbånd og en retro tatovering går ofte å drasser på denne type hund. “Jeg har aldri hatt hund før jeg!”. Men jeg bare MÅTTE ha denne! Skremmende. Man bør vite hva man gjør når man skafefr seg slike hunder. Evt hunder generelt.

   Kristoffers familie har Rottweiler-oppdrett. Der er de pliktet til å gå kurs med hunden gjennom oppretteren før de i det hele tatt får navnet sitt på “eier”-kontrakten. Dette for å være sikker på at hunden ikke havner i gale hender. Det er slike ting en oppdretter bør bli flinkere til. Man bør ikke være oppdretter hvis man ikke setter noen som helst krav til eier annet enn at eier kan punge ut de 10-20 tusen en hund koster.

   Som sagt, takker for innspillet, jeg lærer noe nytt hver dag om hundehold, og blir nok aldri utlært. Derfor har jeg dere!

 19. Avliv avliv AVLIV. Jeg fatter ikke hvorfor hunder som angriper andre hunder eller mennesker skal få lov til å leve? Og hvorfor blir ikke eierne straffet? Det er deres ansvar -punktum- Har du en mannevond hund, så får du for svarte ta vare på jævelskapen din.

  Nei, pepperspray på tur, det er mitt motto.

  Bra at det gikk bra med Otto – og dere.


Har du en kommentar?

Ingen trackbacks ennå.