Line Victoria

Hvem er Line?

Jeg ler mest av mine egne vitser. Har en samboer som ler av meg. Jobber i TV 2 der de fleste ler av meg.

Er på 10`ende året i TV-bransjen som programleder, har blogget siden 2006, og har ikke tjent en dritt på det.

Jeg orker ikke lage en skrytevegg. Her er istede et knippe av profilbildene jeg har brukt på Facebook.

 

 

Et intervju gjort av Ane Bamle Tjellaug i avisa Varden traff blink med sin sylskarpe penn. Hun er den som til nå har beskrevet meg som best. Hvis du vil bli bedre kjent med meg så kan du jo lese dette morsomme portsrettintervjuet.

 

MaskuLine Victoria

Hun skulle egentlig bli tannlege, men endte opp som pratmaker på tv. Line Victoria Husby (25) har det utvilsomt i kjeften.

Tekst: Ane Bamle Tjellaug/Varden

Seks minutter etter avtalt tid, tikker det inn en sms. Beskjeden fra Line Victoria er kort og konsis:
"Det er så vanskelig å løpe med snowjogs!"
Et par minutter senere kommer hun valsende, den blonde og blide bamblingen fra Frokostquiz på TV 2. Vi er vant til å se Line Victoria på den røde løperen, i en glamorøs kjole på vei til kjendisfest. I dag har hun olabukse og snowjogs. Og bak den blonde hårmanken og det brede gliset, skjuler det seg både ublyge vulgariteter, høylytt banning og skoggerlatter. Pia Haraldsen lærte henne kanskje å gå med kjole, men Line Victoria elsker fremdeles bil, seilbåt og grove vitser. Noen ganger lurer hun på om hun kanskje heller burde ha vært mann.
Og Line Victoria snakker. Hun snakker mye, og hun snakker høyt. Line Victoria snakker i store bokstaver og med mange utropstegn. Og så ler hun. Høyt og med like store bokstaver og like mange utropstegn som når hun snakker. Om ikke med flere. Og det er ikke mange stikkordene som skal til, før ordstrømmen starter. I følge kollegaene holder det for eksempel å si spøkelsesbæsjen. Da kan du nyte et foredrag om de ulike bæsjenes særpreg og oppførsel. Om peek-a-boo-bæsjen og burritobæsjen. Line Victoria forklarer med stor innlevelse og grafiske håndbevegelser, noe kollegaene ikke alltid setter like stor pris på.
"-Redaksjonen har lært seg å ha selektiv hørsel. De blacker ut når jeg snakker om uinteressante ting, som for eksempel avføring, forteller hun og ler.

Byttet tenner med tv
Line Victoria kalles "dronningen av interaktivt tv", men det var egentlig tannlege hun hadde planer om å bli. Etter tre år på dramalinja på Skien videregående skole, flyttet hun til Bergen for å ta opp fag. Det viste seg at matte, fysikk og kjemi ikke var like spennende som å jobbe i student-tv, og tannlegestudiet ble kjapt byttet ut med en programlederjobb i chatteprogrammet Mess-tv på TVNorge. Men Line Victoria er fortsatt opptatt av tenner.
- Jeg har tannregulering på baksiden av tennene. Se!
Line Victoria gaper opp, bøyer hodet ned og viser stolt fram det gullet som svøper baksiden av tennene hennes.
- Det er bare hundre stykker i Norge som har sånn. Men jeg har fjerna en tann på den ene sida, så jeg føler meg utrolig dum.
Hun peker på et lite hull i tanngarden i overkjeven.
- Men det er bare for å få inn overbittet, på grunn av at jeg sutter på tommelen, sier hun så det nesten ikke høres, før hun kjapt legger til:
-Det gjør jeg ennå.
Line Victoria ser vekk og nynner litt avledende.
- Det klarer jeg ikke helt å slutte med
Å ta opp tannlegestudiene er back up-planen hennes, hvis tv-karrieren tar slutt i en alder av tretti år ("for det er jo nesten ingen damer over tredve på tv")
- Jeg har faktisk alltid med meg et eget tannlegespeil.
Line Victoria bøyer seg ned og roter i veska.
- Se her, ja.
Hun holder opp et lite, blankt speil på en stang, akkurat likt det vi fikk stukket inn i munnen ved forrige tannlegebesøk.
- Her har jeg tannlegespeilet mitt, sånn i tilfelle.
- I tilfelle du må undersøke deg selv eller andre?
- Andre, helst.
Line Victoria ler høyt.
- Er det noe du gjør ofte?
- Ehh? Nei. Noen ganger spør jeg bare om å få lov til å se, bare for å brife litt med de få kunnskapene jeg har innenfor tannlegefeltet. Det blir litt sånn tullesnakk, litt sånn premolarer, kompositt og en dårlig fylling der, og sånn. Men det er bare brifing, det er bare tull. Jeg er litt tannlege på deltid oppe på kontoret.
Hun ler igjen.

Ærlige øyeblikk
I 2006 gikk Line Victoria fra chatte-tv til gameshow. Nå er publikummet hennes voksnere, og noen ganger glemmer Line Victoria at Frokostquiz er et hyggelig program, som kanskje ikke har rom for hennes spontane frekkheter. Som da ei pen jente endte opp med veldig mange minuspoeng.
- Hun var veldig pen, men ikke så fryktelig smart. Og da endte jeg opp med å si noe sånt som: Du får trøste deg med at du i hvert fall er pen, da. Og det kom jo ikke så veldig heldig ut. Da fikk jeg en del kjeftemail og sånn. At man ikke kunne si sånn til folk. Og jeg skjønner jo det.
Line Victoria snakker litt lavere og ser litt vekk.
- Men jeg mente det jo, at hun var heldig som var pen.

Ikke trå for nært
Line Victoria har skapt overskrifter i tabloidavisene opp til flere ganger, og oppmerksomheten har ikke alltid vært positiv. Størst rabalder ble det i januar 2006, da hun la ut et telefonnummer på direkten på TV 2 og oppfordret seerne til å sms-bombe eieren. Mannen, som hadde sextrakassert Line Victoria over lengre tid, fikk 800 tekstmeldinger fra sinte Line Victoria-tilhengere.
- Jeg la meg selvfølgelig flat og beklaga og sånn, men for å være helt ærlig, så syns jeg at jeg gjorde det rette. Fader heller, han sendte jo skikkelig kjipe sexmeldinger til min private mobiltelefon. Og jeg ba han om å slutte og gav han kjempemange sjanser. Til slutt var jeg bare dritt lei, og i et lite premenstruelt øyeblikk la jeg ut nummeret hans.
Dermed fikk hun hovedoppslaget på Dagbladets forside neste dag. Det Line Victoria ble mest sjokkert over da hun så avisa, var bildet Dagbladet hadde klart å grave fram. Med caps og et ansiktsuttrykk som kunne imponert en hardbarka gangster, holder Line Victoria den høyre handa fram mot kameraet, mens hun gaper hånlig. Ikke et sympatisk bilde av den ellers blide og sprudlende chattevertinnen. Et bilde som i følge Line Victorias egen forklaring er tatt på et tullefotoshoot med TVNorge.
- Mamma var jo så forbanna på grunn av det bildet. Det var liksom ikke det som stod der som var kjipest, det var det stygge bildet.
Line Victoria mener det ikke nytter å anmelde slike forhold, men nøler ikke med å gå til politiet hvis hun får direkte drapstrusler.
- Jeg får ikke så mange nå lenger, men før fikk jeg beskjeder som: "Jeg vet hvor du bor, du pleier alltid å ha en svart søppelsekk stående utenfor døra di." Og det gjør jeg, for jeg orker aldri å gå med søpla.
Line Victoria blir alvorlig og snakker lavere og roligere enn før. En ting hun husker veldig godt, var da noen hadde tagget et hjerte på veggen i gangen i blokka der hun bor. I hjertet stod det Line, men taggeren hadde satt et kryss over navnet hennes.
- Det anmeldte jeg, for da visste jeg at de hadde vært veldig nært meg. Jeg er ikke så veldig flink til å låse dørene, jeg er jo fra Bamble! Hallo, hvem er det som låser dørene i Bamble, da?
- Blir du ikke redd?
- Jo, da ble jeg det. Men hvis jeg tenker meg nøye om, så vet jeg jo at det ikke er så veldig mye hold i det. Det er som regel et lite utbrudd av sinne og fortvilelse for et eller annet.

Stopper ikke spekulasjonene
Line Victoria blogger. Hun blogger om alt mellom himmel og jord. Om tannlegebesøk, kjendisfester, biler, dopapir, klær, fyllesyke, kjendiser hun elsker og hater og morens irske ulvehund på 90 kilo. Det virker som om hun ikke har noen sperrer for hva hun kan skrive om på bloggen, som om ingenting er for privat. Men det vil ikke Line Victoria være med på.
- Jeg er personlig, men ikke privat. Jeg overdriver min egen personlighet på tv, og for så vidt også på bloggen min, men jeg er vel mer ærlig i bloggen. Jeg mente det jo da jeg skrev at Stig Kjos hadde utstråling som et vaffeljern, til tross for at jeg aldri hadde møtt han. Og jeg var jo også veldig kjapp med å skrive at nei, jeg tok visst feil, han var visst veldig hyggelig. Men jeg gidder ikke å legge ut i det vide og det breie om at nå er jeg veldig forelska, eller nå er jeg veldig sjuk eller sånne ting.
Hun innrømmer at hun leser om seg selv i debattfora på nettet, der det florerer mange spekulasjoner om privatlivet hennes. Etter at hun gikk ned i vekt, begynte folk å diskutere om Line Victoria har fått spiseforstyrrelser.
- Jeg gidder ikke å gå ut og dementere det. Å si at jeg ikke har spiseforstyrrelser, er som å kaste bensin på bålet og får folk til å spekulere enda mer.
Line Victoria blir alvorlig, og vet ikke helt hvordan hun skal ordlegge seg. Dette er tydeligvis vanskelig å snakke om.
- Det blir litt for personlig for meg. Det blir litt for mye utlevering av meg selv, føler jeg. Og om jeg hadde hatt spiseforstyrrelser, så hadde jeg kanskje sagt det.
Det er kanskje ikke så rart at slike spekulasjoner oppstår. Flere kjendiser har stått fram i mediene og fortalt at de har fått spiseforstyrrelser fordi vekten deres har blitt diskutert offentlig.
- Jeg har lest på nettet at folk har skrevet om meg at "hun er morsom og pen i ansiktet, men hun er jo feit". Så har jeg tenkt: Skal jeg ta meg nær av det? Så tenker jeg, nei, jeg skal ikke ta meg nær av det. Men så er det litt teit også, for jeg har jo tydeligvis tatt meg nær av det hvis jeg har gått ned 16 kilo. Men nå var jo ikke det grunnen til at jeg gikk ned 16 kilo, det var fordi jeg begynte å trene og slutta å spise godteri.  Da skjedde det jo noe med kroppen.
På debattforaene syns noen hun har blitt for tynn, andre syns hun har blitt flott og vil vite hvordan hun har slanket seg. Noen mener hun var morsommere da hun var tjukk.
- Jeg har hele tiden spilt på at jeg er gladtjukk. Og nå er jeg bare glad.
Line Victoria ler høyt.

Bamble blir stadig bedre
- Hadde foreldrene mine sagt at nå får du ikke lov mer, så hadde jeg slutta. På rappen.
Line Victoria blir alvorlig igjen.
- Det betyr mye for meg hva de tenker. Det er ikke alle foreldre som hadde tålt alle krumspringa mine. En ting er å gjøre mye faenskap, men at det blir forsider av det? Det er ikke alle foreldre som hadde tålt det. Mamma hadde vel helst sett at jeg ble tannlege, tror jeg.
Line Victoria vil gjerne flytte tilbake til Bamble når hun blir eldre, men tviler på at TV 2 vil legge noen studioer til Grenland i nærmeste framtid.
- Jeg savner hjemstedet mitt veldig. Før var jeg ikke stolt av å komme fra Bamble, men da var jeg også mye yngre, så da var det liksom så hipt og kult å bo i Oslo. Men nå savner jeg den deilige, joviale mentaliteten til grenlenderne.
Hjemme på Stathelle blir hun gjenkjent på gata, noe Line Victoria syns er veldig stas.
- Hver gang jeg er hjemme, får jeg alltid mange hyggelige tilbakemeldinger. Sånn: "Jæ ser`æ på mårra´n hver da, da vøttø!"  og det er kjempekoselig. Her i Oslo er det jo ingen som gidder å si at de har sett deg på tv.
Hun prøver å reise hjem til Bamble så ofte som mulig, for å besøke foreldrene og for å dra på Smia. For det er den lille, lokale puben under Breviksbrua Line Victoria savner mest med hjemstedet.
- Hver eneste gang jeg er hjemme, er jeg på Smia. Det er mitt lille fristed. Der er jeg Line, ikke Line Victoria. Der er jeg bare hun lille gladtjukke som bor i Krabberødstranda og drikker pils med begge henda.

TV-DRØM: Da Line Victoria Husby begynte på dramalinja på Skien videregående skole, la hun ikke skjul på at hun hadde som mål å komme på tv. - Alle de andre skulle redde verden, eller bli anerkjente skuespillere og få Oscar og Emmy. Jeg var den eneste som var ærlig, forteller hun.

SKRAVLEBØTTE: - I Mess-tv var det ingen som ville jobbe med meg, for jeg snakka så mye. Så jeg hadde noen ganger tolv timer på skjermen alene. Og det passa jo meg perfekt, ler Line Victoria.

HARRY BAMBLING: I 2006 ble Line Victoria makkeren til glamorøse Pia Haraldsen i Frokostquiz. Det var Pia som lærte henne å bruke kjole og greie håret, men interessen for biler og groviser fikk hun aldri fjernet. - Jeg er harry. Jeg er blodharry. Det sier alle, ler Line Victoria.

DRØMMER OM: Line Victoria har veldig lyst på eget tv-program, gjerne et som handler om bil. Og gjerne et som går på kveldstid.

Varden/2008