Line Victoria
9feb/080

Idag kjørte jeg på en syklist. Med vilje såklart.

9 februar, 2008 - 23:04

Idag kjørte jeg på en syklist. Med vilje, selvsagt.

I dag kjørte jeg på en syklist. Med vilje, selvsagt.
Det gikk heldigvis bra med bilen min.

Ingenting irriterer meg mer i trafikken en syklistene. Disse idiotene av kombinasjonen friluftsmennesker, sportsfreaker, og bedrevitere på to hjul i Tigerstaden.

Idag kjørte jeg på en syklist. Jan Gustav på vei hjem fra jobb, på en Kilimanjaro med bukkestyre og trang sykkelsbukse i størrelse ekstra small. (Bare DET er grunn nok til å ta fra han meningen med livet)
Han syklet relativt fort på gangveien (ikke på sykkelstien, feil nr. 1), og hans blanke månebakhode (ingen hjelm, feil nr. 2) forsvant forbi meg i akkurat litt raksere tempo enn jeg holdt i kø over Galgeberg.

Plutselig vrenger han bukkestyret mot venstre i ferd med å krysse foran meg over gangfeltet. (feil nr. 3)
Jeg hadde nok rukket å stoppe i tide hvis jeg hadde bråbremset. Men det gjorde jeg ikke. Med viten og vilje peilet jeg inn fronten på min Renault Megane CC rett på den uvitende Jan Gustav på sykkel. Intensjonen var å gjøre Jan Gustav til fotgjenger en lang stund fremover. I mitt djevelske og premenstruelle øyeblikk gasset jeg kanskje litt på også. Og gjett om traff blink! Det smalt godt i forskjermen på hans Kilimanjaro.
"-DETTE ER ET GANGFELT!!"  brøler Jan Gustav.
Sånn ca på denne tiden klyver jeg ut av førersetet, klar til å gi han en verbal omgang med juling.
-"Hvis du skal ha retten på din side til å krysse over gangfeltet, må du TRILLE sykkelen din over og gå ved siden av, hvis ikke er du i følge regelverket en bilist og skal holde deg til vanlige trafikkregler for bilister!!"  gliser jeg tilbake.
(Jeg vet jeg har rett, så da pleier jeg som regel å oppføre meg ganske rolig og avbalansert.)
"-DU KUNNE DREPT MEG!" brøler Jan Gustav tilbake.
"Nei, sier jeg. Jeg har for fin bil til at du fortjener å få hjernemassen din pelt ut av grillen på min fine bil, så jeg tilpasset farten!"
Det er på denne tiden Jan Gustav forstår at blondinen bak rattet på Renaulten faktisk gjorde dette med vilje!
..." Om du er så redd for livet ditt så bør bruke noen kroner på hjem, sier jeg alvorlig.
Jan Gustav er nå i ferd med å sprenge alle blodårene i hodet hans, mens han plukker opp sykkelen og halter over til den andre siden av veien. Han vet at jeg innerst inne har helt rett.
Moralen er: Skal du sykle i Tigerstaden på ordentlig vis, skal du følge noen enkle grunnregler:

  • Bruk hjem!
  • Sykle på sykkelstien. (ikke gangveien, den er for vanlig gående.)
  • Sykler du i veibanen skal du sykle i samme retning som bilene.
  • Skal du over veien skal du bruke håndbevegelser som tilsvarer blinklys slik at bilene bak deg forstår hvor du skal.
  • Skal du over veien i et gangfelt, GÅ AV SYKKELEN og trill den over.
  • Ikke sykle på rødt lys. Da ber du om bråk.

Og kjære syklister....?!  Pass dere for meg i trafikken. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg lærte Jan Gustav trafikkreglene for syklister på den brutale måten.

Klem fra Line Victoria

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ingen kommentarer ennå.


Har du en kommentar?

Ingen trackbacks ennå.